Plezier

Plezier, het deel wat zo dichtbij zelfvertrouwen zit. Voel je je goed, voel je je veilig dan is plezier in wat je doet, waar je in gelooft dichtbij. Voel je je goed, voel je je veilig dan is het delen van plezier een stuk eenvoudiger. Voor mij is het helpen van mensen wat mij een goed gevoel geeft. Alleen niet voordat ik weet dat de ander zijn of haar zelfvertrouwen heeft gevonden, zijn plezier om vervolgens zelf zijn plezier te kunnen vergroten dan wel te delen. Verbinden en delen is eigenlijk wat mij persoonlijk goed doet. Zien en weten dat de ander verbonden wordt met (nieuwe) kennis, ervaart en weet dat degene eigenaar is geworden van deze (nieuwe) kennis.

Ander onderdeel wat mij plezier doet is het loslaten. Loslaten van oude patronen, van oude gewoontes. Natuurlijk niet altijd. Een goede stevige basis is het meest belangrijke. Alleen voor voortgang, voor ontwikkeling hoort loslaten erbij. Ongelooflijk eng, als je ervoor staat. Wat mooi als je er in zit. Alle nieuwe dingen die open liggen. Om te doen, die je overkomen of gewoon … de vrijheid.

Zo’n tijd heb ik dan nu. Nadat ik samen met enkele anderen een stichting heb opgezet, een educatie-kenniscentrum Al Eureka (Libië-Nederland) is het dan nu zover gekomen dat een volgende stap gezet moet worden om de doelen goed te kunnen realiseren. Hiervoor is meer ruimte en ook meer financiële middelen nodig. Om lopende kosten zo laag mogelijk te houden, flexibiliteit met betrekking tot opbouw te kunnen vergroten, heb ik dan nu ook mijn huis en inboedel te koop gezet. Daarbij ga ik ervan uit dat na verkoop er enige financiële middelen overblijven, dat weer ingezet kan worden in de opbouw van de organisatie. Enerzijds dus doodeng, maar …. Wat ook een plezier beleef ik er aan. Doen wat goed voelt. Natuurlijk zijn de nodige risico’s meegenomen. Alleen nooit is alles uit te sluiten, soms moet je er gewoon voor gaan. Tijdens de reis niet gaan slapen en alert blijven wat er dichtbij en ver weg gebeurd. Alle mogelijkheden en risico’s mee nemen, keuzes maken wat er mee te doen. Af en toe stilstaan en overzien, maar zeker wel doorgaan.

Nu dacht ik dat ik wel geduld had. Sinds deze week vraag ik mij dat ten zeerste af. Deze week is het huis formeel in de verkoop gegaan en waarom is het dan nu nog niet verkocht 😉

Deze ervaring en natuurlijk is het huis nog niet weg, ook al is het huis (in Alphen aan den Rijn) spotgoedkoop, levert echt het nodige plezier op. De nieuwe ervaringen, confrontaties (met name met mijzelf) en de vele reacties …. Ik zou zeggen, dit is echt aan te bevelen aan anderen. Gewoon DOEN.

Wat hierna te doen, als alles verkocht is en ik alleen nog een koffer met kleren heb? Natuurlijk zijn er gedachten, ideeën. Alleen tot zover staan diverse opties open en hangt alles af van het eindresultaat en het tijdstip. Op dat moment ga ik op mijn koffer zitten, kijk om mij heen, overleg en dan pas neem ik een besluit wat te doen om Al Eureka en andere doelen te gaan realiseren. Voor mij is dit plezier. Het weten en werken aan het moment dat alle mogelijkheden open staan. Het gevoel en vertrouwen van het weten ….. het komt goed.

https://www.facebook.com/pages/Te-koop-verkocht-en-dan/1482461892019299

(Januari 2015)

01-L

Leave a comment